TSO/ BSO

Buitenschoolse opvang voor leerlingen van De Overplaats
De BSO van BLOS kinderopvang is dagelijks tot 18:30 uur geopend voor kinderen van de Overplaats. Kinderen tot 7 jaar hebben hun eigen BSO ruimte in de school. Vanaf 7 jaar bieden wij kinderen een fijne plek bij een 7+ locatie buiten de school. Na school wordt er eerst gezellig samen gegeten en gedronken. Jouw kind kan even bijkomen van de schooldag en zijn of haar verhaal kwijt. De buitenschoolse opvang van BLOS is ontspanning en vrije tijd. Kinderen leren ook, maar anders dan op school. Door te ontdekken, samen te werken, creatief te zijn maar ook kritisch te leren nadenken. Elke week staat in het teken van tal van leuke, uitdagende activiteiten die zijn onderverdeeld in vijf verschillende talentontwikkelingen. Samen met de kinderen wordt er een keuze gemaakt welke activiteiten aan bod komen. Door kinderparticipatie hebben zij een stem. Hoe leuk is dat! En tijdens de schoolvakanties zorgt BLOS voor een afwisselend vakantieprogramma, boordevol gave activiteiten.

Meer weten over de buitenschoolse opvang van BLOS? Neem een kijkje op de website.

Voorschoolse opvang
De VSO van BLOS kinderopvang opent dagelijks haar deuren vanaf 7:00 uur voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Jouw kind kan de dag rustig beginnen voordat het naar school gaat. Daarna wordt je zoon of dochter onder begeleiding van een BLOS medewerker naar de klas gebracht. Dat is pas een win-win situatie!

Meer weten over de voorschoolse opvang van BLOS? Neem een kijkje op de website.

Tussenschoolse opvang
De Overplaats heeft de opvang uitbesteed aan BLOS kinderopvang. De leerkrachten eten met de kinderen en spelen buiten onder toezicht van de BLOS. Hier is voor gekozen zodat de leerkrachten een half uur pauze kunnen nemen.

Verantwoordelijkheid
De school blijft altijd eindverantwoordelijk tijdens de TSO. De school heeft (in nauw overleg met de medezeggenschapsraad) samen met BLOS kinderopvang een pedagogisch beleidsplan opgesteld. Er zal minimaal 1 pedagogisch medewerker en 2 vrijwilligers vanuit BLOS Kinderopvang aanwezig zijn bij de TSO op de twee pleinen waar gespeeld wordt. BLOS is regelmatig op zoek naar nieuwe vrijwilligers, zelfs als u maar 1 keer per week kunt.

Kinderen nemen zelf eten en drinken mee van thuis voor tijdens de overblijf. De kinderen eten met hun eigen juf of meester in de klas. Graag wel naam en klas vermelden op de broodtrommel en beker. Handig zijn de tasjes waarin je een koelelement kan plaatsen zodat het drinken koel blijft. De spullen worden bij de jassen aan de kapstok gehangen. 

Kosten
De kosten van het overblijven bedragen € 110,- per kind per schooljaar. De kosten worden per factuur geïnd door BLOS kinderopvang. Eenmalig overblijven is niet meer mogelijk.

Opvang onderbouw
De groepen 1/2 pauzeren van 11.45 uur tot 12.30 uur. De TSO haalt de kinderen op uit de groep en speelt buiten op het kleuterplein. Bij slecht weer spelen zij in de speelzaal. De groepen 3/4 pauzeren van 12.15 uur tot 13.00 uur. Zij mogen van 12.30 tot 13.00 uur op het kleuterplein spelen en bij slecht weer in de speelzaal.

Opvang bovenbouw
Groep 5/6 pauzeren gelijktijdig met groep 1/2. Zij spelen echter op het bovenbouwplein en bij slecht weer in de aula. Groep 7/8 pauzeren gelijktijdig met 3/4 en spelen op het bovenbouwplein. Bij slecht weer verblijven zij in de aula.

Beleidsplan TSO

 

Inschrijven
Je kunt je kind inschrijven voor tussenschoolse opvang via het inschrijfformulier:  https://blos.flexkids.nl/aanvraag/opvangsoort (kies als opvangvorm voor Buitenschoolse opvang en vervolgens Sassenheim: TSO-Overplaats) of via het ouderportaal als je al klant bent bij BLOS kinderopvang.

Folder
Hieronder kunt u een algemene informatiefolder downloaden.

Contact TSO Sassenheim

www.blos.nl
06 20999725
tso-sassenheim@blos.nl
coördinator TSO Sassenheim: Justin Vink

None