Stel cookie voorkeur in

Leerlingenraad

Wat is de leerlingenraad?

Een groepje leerlingen van elke klas.

Wij vormen samen de leerlingenraad.

Elke vergadering nemen wij iemand mee, omdat wij willen laten weten wat de leerlingenraad is aan kinderen uit de klas.

Bij een vergadering bespreken we bijvoorbeeld over: carnaval & sinterklaas.

Er staat bij de klapdeuren een ideeënbus waar kinderen uit de school hun ideeën in kunnen doen. Die gaan wij dan bekijken en als het een goed idee is bespreken we het in de leerlingenraad.

Als de juffen die begeleiden het ook een goed idee vinden gaan ze het met alle juffen en meesters bespreken en misschien komt het er wel.

 

Vergadering januari 2019

Sintevaluatie

Was erg leuk, en origineel dat de sint bleef slapen in het kantoortje van de directrice, en dat hij zich had verslapen. En de sint ging langs alle klassen en gelukkig gingen ze niet strooien met de pepernoten.

Kerstevaluatie

Het was ook erg leuk. We gingen naar de kerk, en in de kerk hebben leuke liedjes gezongen. Bij het kerstdiner was het eten goed verdeeld over gezond en ongezond eten. Maar het was wel iets te kort.

Afscheid ouders

Is erg fijn want de ouders mogen niet mee in de school maar bij 1 / 2 wel. Bijna iedereen is er al aan gewend. Iedereen geeft wel positieve meningen.

Bibliotheek

 De bieb is naar het handvaardigheidlokaal verplaatst en dat is heel erg krap, maar wel leuk dat er nieuwe boeken zijn gekomen en dat ze gaan proberen of er een tafel uit het lokaal van juf Marit kan zodat het minder krap is.

Carnaval

Er zijn altijd lekkere dingetjes in de aula en er draait leuke muziek.   En in alle lokalen is wat te doen zoals: een griezelhuis en een rustlokaal enzovoort en we willen een wedstrijd wie het mooiste kostuum had.

Ideeënbus

Op school hebben we een ideeënbus. Elk jaar maken wij een nieuwe ideeënbus en in die bus doen kinderen van de school er ideeën in.  Zoals: zachter toiletpapier.

 

 Vergadering 2:

Vaste leerlingen: Jasmijn [8], Amy [7], Florine [6] en Tobias [5].

Begeleiders: Juf Dominique en Juf Marieke.

Maatjes: Qwenn [8], Florieke [7], Feline [6] en Keesje [5].

We hebben het al even over de schoolreisjes gehad. Maar dat houden we nog even geheim. En er komt nog wat speelgoed voor buiten bij. Misschien komt er trefbal bij de koningsspelen. Er komt misschien een speurtocht met Pasen.  en er komen meer boeken in de bieb. En misschien gaat elke klas meer Engels doen. En de volgende carnaval gaan we maar een polonaise doen want iemand vond het niet fijn dat we drie keer een polonaise deden, en we doen maar een klas waar spelletjes in word gedaan, maar de kinderen vonden het wel fijn dat er een rustkamer naast groep 6 was.