Stel cookie voorkeur in

ICT

Leerkracht Maarten Hassing is verantwoordelijk voor de ICT binnen onze school. Zijn taak bestaat uit het coördineren van activiteiten die betrekking hebben op het gebruik van de computers en laptops op De Overplaats.

Denk hierbij aan beheer van het computernetwerk, schoudercom (ouderportaal), begeleiding van collega's, het onderhouden van de computers e.d., de softwaremarkt volgen, binnen het beleidsplan en na overleg aanschaffen en begeleiden van het werken met de nieuwe programma's.

Website

Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het onderhoud van onze website. Via dit medium en via schoudercom, voorzien wij u van relevante informatie en foto's. Ook op het gebied van sociale media zijn wij actief. Volg ons op Facebook.

ICT in de klas

De leerkrachten op onze school hebben een uitgebreide digitale omgeving ter beschikking om de lessen te ondersteunen met beeld- en filmmateriaal. In de kleuterbouw maken we gebruik van "LED-televisies". De groepen 3 t/m 8 hebben een digitaal schoolbord in het lokaal. Daarnaast beschikt onze school over 45 computers en 17 laptops, waar klassikaal gebruik van wordt gemaakt tijdens de verschillende vakgebieden. Individueel wordt er op de computers geoefend met spelling, taal, rekenen en leren programmeren. Ook het maken van verslagen en werkstukken vindt plaats op de computers en laptops tijdens de uren voor zelfstandig werken. De groepen 5, 6 en 7 werken ook met Snappet op een tablet voor de vakgebieden spelling, rekenen en begrijpend lezen. Het voordeel daarvan is dat alle leerlingen op hun eigen niveau de opgaven krijgen aangereikt.